Onze ingrediënten


Onze voornaamste ingrediënten? We kiezen onze verse ingrediënten bewust en met zorg. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu is voor ons belangrijk. Zo kijken we naar de viswijzer en is ons vlees waar mogelijk biologisch, maar in ieder geval van duurzame oorsprong. Ook vinden we het mooi om direct om ons heen te kijken en te zien wat er groeit en al aanwezig is om te gebruiken voor onze verse maaltijden.

Dagelijks zijn we op zoek naar, als het kan biologische maar altijd, duurzame ingrediënten. We leggen de lat voor ons verse, smaakvolle en lekkere eten hoog, dus het is niet gek dat we dat ook doen bij onze leveranciers. Deze leveranciers staan voor kwaliteit en hebben passie voor hun producten. Dat proef je uit alles.

Met vragen over de ingrediënten kun je altijd bij ons terecht. Graag zelfs!

KRAAN VLEES

De nostalgische, pure en authentieke smaak van het rundvlees en de boerderijkip van Kraan vlees is een waar genot voor iedereen die van goed eten houdt. De Waardse runderen grazen langs de oevers van de Hollandse IJssel en eten verder een zorgvuldig samengesteld menu van biologische soja, maïs, bierbostel, suikerbieten, aardappelvezels, hooi, stro en biologische kruiden. Ook de Waardse boederijkippen hebben een natuurlijk leefritme met gezonde plantaardige voeding. Dit zorgt er voor dat de boerderijkip uit de Lopikerwaard een sterke, gezonde en vitale kip is.

ECO FIELDS SLAGERS

De slagers en boeren van Eco Fields houden, van, kalveren. Op de website staat het volgende (en wij kunnen het niet beter omschrijven): Eco Fields heeft zijn naam te danken aan de zogenaamde Celtic fields, een innovatief akkerbouwsysteem dat door boeren meer dan drie eeuwen geleden in Noordwest Europa werd bedacht en uitgevoerd. Het gaat hier om kleine vierkante velden van ongeveer 40 bij 40 meter, met een wal eromheen tegen de verstuiving. De boeren konden hierdoor de akkers bebouwen en lieten hun vee daar grazen. Een overblijfsel uit die tijd is bewaard gebleven en ligt op een steenworpafstand van onze boerderij.” De kalveren hebben meer vrijheid en krijgen natuurlijke voeding, dat proef je terug in het mooie rosé kleur vlees. Wij werken met biologisch lams-, kalfs- en rundvlees van Ecofields.

GEPU (Local2Local)

De groothandel GEPU bestaat al zo’n 40 jaar. Wij mogen deze plaatselijke Utrechtse leverancier ook als onze leverancier noemen. Ze zijn namelijk niet zomaar een groothandel, maar eentje die graag en actief bezig is met de (duurzame) producten uit de omgeving. Dat blijkt wel uit het feit dat ze een mooie samenwerking zijn aangegaan met Local2Local. Een initiatief dat structureel toegang biedt tot de mooiste en belangrijkste producten uit de streek, compleet met het verhaal van de boer. Dit soort initiatieven trekken ons natuurlijk ook direct over de streep. Super fijn!

VIS-A-VIS

Vis-A-Vis heeft een uitgebreid, bijzonder en kwalitatief hoogwaardig assortiment vis. De grootste prioriteit van vis-A-vis is duurzaamheid en respect voor de natuur. Ze stimuleren en hanteren diverse initiatieven rondom duurzame visvangst. Daarnaast staat vis-A-vis gegarandeerd voor vers en zijn daar zelf de grootste liefhebber van, dus ze weten waar ze het over hebben. Kortom, een perfecte match met Verse Kost!

op de hoogte blijven? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Actie: Meld je nu aan en ontvang 4 weken Verse Kost voor de prijs van 2 weken! Bekijk de actie